Stupido Records

DESERT PLANET

 
Lappilaiset elektro-ihmeet keräävät kehuja ja kannatusta ympäri maailmaa. Viimeisin albumi “Mario Built My Hot Rod” ja viime vuonna julkaistu Suomen ensimmäinen USB-muistitikkujulkaisu “Aska-Osaka Virtual Highway” nostivat bändin kulttisuosikiksi niin Keski-Euroopassa kuin täällä kotimaassakin.

Aikaisemmin yhtye on tunnettu lähinnä hyväntuulisesta bittipopistaan. Moonrocks-uutukaisella eivät biisejä enää hallitse mainiosti piipittävät 80-luvun videopelit vaan raketti on laukaistu kohti tieteiselokuvia ja toimintapelejä.

Bändin viidennellä levyllä esittäytyy uudistunut - aikaisempaa rankempi ja laajemmalla skaalalla pelittävä Desert Planet. Tällä kertaa tietokoneet myös möykkäävät, pärisevät ja mittarit heiluvat punaisella. Nyt tarjoillaan mm. Robocop -elektropunkkia, toimintapeli-rokkia ja Total Recall -riffiteknoa.

Ehkäpä biisintekijäkaksikko Jukka Tarkiainen ja Jari Mikkola ovat palanneet juurilleen rajumman menon pariin. Tarkiaisen tausta on kitarapunkkia veivanneessa Jalla Jallassa ja Mikkolan punkgarage –yhtye Greenhouse A.C.:ssa.

Uudistunut Desert Planet sukelsi myös elektroniikkaromun pariin. “Circuit bending” eli bendaus on menetelmä, jossa elektronisen laitteen toimintaa muokataan lisäämällä uusia komponentteja tai kytkemällä vanhoja uudella tavalla. Bendatuista laitteista lähtee siis vinkumista, hurinaa, huojumista, kohinaa, ja pärinää. Kierrätyselektroniikka -noisea. Yhtye teki yhteistyötä helsinkiläisten bendaajien “Kokeellisen elektroniikan seuran” eli Koelsen kanssa. Sessioiden hedelmistä Desert Planet kasasi pari mutanttia tanssiraitaa.
Bonuksena tarjoilee remiksin sveitsiläinen bittistara Bacalao. Amiga-skenessä kasvanut breaks-taituri remiksaa Desert Planet -rallin hauskasti. Replikantti-bonuksena yhtye tarjoilee pitkäaikaisen, jylhän keikkabravuurinsa, sci-fi klassikon “Blade Runner”.


http://www.desertplanet.com/

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy ja

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Desert Planet Fusion-festivaaleille (29.06.2011)
Stupido 20 -bileitten aikatauluja (04.03.2009)
Desert Planet Electro-Mechanica -festivaaleille (07.11.2008)
Desert Planetilta Moonrocks (10.03.2008)
Hyvää joulua ja uutta vuotta! (22.12.2007)
TWIN 115
EXTRA BALL
CD *9.6.* / TWINCD 115, 2010
Moonrocks CD, 2008
Mario Built My Hot Rod CD, 2005


 

STUPIDO JUKEBOX