Stupido Records

GIANT RÄBÄT

 
Giant Räbät: 1. erä
- Erään yhtyeen paluu myyttisille juurilleen

Kymmenen vuotta on pitkä ikä bändille missä tahansa. Erityisen pitkä ikä se on bändille joka operoi pienellä markkina-alueella, ailahtelevan kulttisuosion ja early-adopter-trendi- ja statusbarometrien verettömän ja kanattoman santerian maailmassa.
Pitkä ikä rohkaisee joitain yksilöitä ja kollektiiveja hulluuteen.

Hämmennyttyään hiphop-Emman voitosta, Giant Robot oli selkeästi altis uusille haasteille. Yksi vastaantullut idea oli tehdä puhdasverinen hiphop-albumi...
Idea konkretisoitui mitä suurimmalla todennäköisyydellä karjalais-savolais-hämäläisessä seurassa läppään suomenkielisestä Robotista, jonka nimi olisi Giant Räbät. Hyvä heitto. Osui ja upposi. Tarpeeksi epäilyttävä.
Läpän muuttuessa konkretiaksi alkavat hiki, räkä ja veri lentää. Näin kävi meillekin, puolivahingossa. Kilauttaja alkoi puuhamaan klubia Ilosaarirockin yhteyteen ja otti tämän läppänä heitetyn räppikabareen toteuttamisen reaalimaailmassa esille ja vuoden 2006 kesällä siitä tulikin totta. Mukana menossa olivat Kemmuru, Hannibal & Soppa, Pijall Ceebrolisticsista, Särre, Puppa J ja monet muut. Räppiä tuli suomeksi ja englanniksi.

Seuraava etappi oli Helsingin Vanha Ylioppilastalo ja alkusyksyn urbaani taidesalamasota, Art Goes Kapakka. Vanha natisi liitoksissaan. Tätä seurasi kaksi loppuunmyytyä iltaa 6. linja-klubilla Kalliossa, yksi syksyllä, toinen talvella.
Kun näiden keikkojen jälkeen tarjoutuui mahdollisuus linnoittautua sopuhinnalla Porvoon idylliseen Mango-studioon, oli pakko alkaa suhtautua ajatukseen levyn julkaisemisesta hieman totisemmin.
Pohjia pistettiin parissa päivässä purkkiin 13. Monet niistä oli bändin mielessä korvamerkitty eri räppäreille, mutta kun taustoja tarjottiin itse kullekin, lähes kaikki tykästyivät johonkin muuhun kuin siihen mihin projektin nominaaliset tuottajat olivat ajatelleet artistin tarttuvan. Näin se menee.
Tätä pientä tosiasiaa voi pitää indikatiivisena tämän levyn teon logistisista haasteista. Osallistuvien vokalistien lista kasvoi, kutistui ja muutti muotoaan, orgaanisesti soittajien kaveripiirin välityksellä tai onnekkaiden sattumien johtaessa uusiin onnekkaampiin sattumiin. Alunperin elokuuhun ajoitettu julkaisu siirrettiin niin monta kertaa etteivät bändin jäsenet tai levy-yhtiön äijät enää muista lukua ja levittäjän julkaisulista sai ihottumaa pelkän nimen mainitsemisesta.
Loppujen lopuksi levy kuitenkin valmistui.

Eikä se enää kuulostanut puhdasveriseltä hiphopilta.


http://www.myspace.com/giantrabat
http://www.giantrobot.fi/

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Stupido 20 -bileitten aikatauluja (04.03.2009)
Cafe Mascotin Stupido -klubit (03.02.2009)
Ilosaaressa miltei Stupido-festari (10.07.2008)
Räbät Kaisaniemessä J. Karjalaisen kanssa (12.06.2008)
Räbätin räppishow tien päällä (15.04.2008)
TWIN 94
1. ERÄ
CD / TWINCD 94, 2008


 

STUPIDO JUKEBOX