Stupido Records

SAKILAISET

 
Stupido Records julkaisee huhtikuussa 2009 Sakilaiset-yhtyeen levyn Jätkä ja muita kupletteja. Kiekko sisältää 1900-luvun alun huumorilauluja uusina sovituksina, joissa banjo ja torvet soivat. Pääosassa on J. Alfred Tanner, jonka syntymästä tuli maaliskuun lopussa kuluneeksi 125 vuotta, mutta omilla kappaleillaan ovat edustettuina myös vähemmän tunnetut kuplettilaulajat Oskari Nyström ja Gabriel Tossu sekä lauluntekijä Kalle Nyström. Suurin osa kappaleista on aikaisemmin levyttämättömiä. Laulut ja niiden tekijät esitellään levyyn liitetyssä vihkosessa.

J. Alfred Tanner (1884–1927) oli 1910-luvulla ja 1920-luvun alussa Suomen suosituin lauluntekijä ja esiintyjä, joka uranuurtajana antoi mallin jälkeen tuleville humoristeille ja laulajille. Tanssiorkestereiden ja sähkömikrofonin yleistyminen 1920-luvun lopussa sysäsi siihen asti tähtinä palvotut kuplettilaulajat pois valokeilasta.

Vuonna 1999 perustettu Sakilaiset-orkesteri esittää vanhaa populaarimusiikkia ja tekee perinteiseen malliin omia kappaleitaan. Sovituksista päävastuun kantavat yhtyeessä kitaroita ja banjoa soittava Petri Kivimäki sekä pianisti Janne Riionheimo. Yhtyeen aikaisempi levy Stadin kundi (Hankikantotuotanto 2002) sai laajaa myönteistä palautetta.

Samaan aikaan kuplettilevyn kanssa ilmestyy Sakilaisten solistin, historiantutkija Mikko-Olavi Seppälän kirjoittama J. Alfred Tanner -elämäkerta Hauska poika (WSOY).


http://www.sakilaiset.net/

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Sakilaiset kiertää Helsinkiä (07.06.2009)
Capital Beat Aamu-tv:ssä - Sakilaiset radiossa ja kadulla (29.04.2009)
Sakilaisten levynjulkkari (17.04.2009)