Stupido Records

AAVIKKO

 
Syntetisaattoriyhtye Aavikko perustettiin lähes 15 vuotta sitten Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa, musikaalisesti luovien ja idearikkaitten, tuolloin vielä teini-ikäisten poikien toimesta. Yhtye aloitti studiolevyjen teon vuonna 1996 "Aavikko"-ep:llä ja vuonna 1997 julkaistiin ensimmäinen albumi "Derek", josta on tullut hyvin suosittu "musadiggareitten" keskuudessa.

Viidentoista vuoden aikana Aavikko on pitänyt lukuisia konsertteja sekä kiertueita ympäri maailmaa ja saavuttanut ystäviä eri ikiä ja sukupuolta edustavista kansalaisista. Yhtye on tunnettu myös useista television viihdeohjelmiin tekemistään tarttuvista tunnusmusiikeista.

Ensimmäisen albuminsa jälkeen he ovat syventyneet elektronisen instrumentaalimusiikin tematiikkaan yhä syvemmin ja noin joka neljäs vuosi heiltä on ilmestynyt uusi levy ("Multi Muysic" 2001, "Back from Futer" 2005), jolla he ovat taas kasvattaneet kuulijakuntaansa.

Aavikon viimeisin, neljäs levyn "Novo Atlantis" jatkaa yhtyeen mielenkiintoista ekskursiota futuristiseen äänimaailmaan kappaleilla, jotka ovat nimetty tieteen ja musiikin yhteisellä kielellä, latinalla.

Erilaiset genrethän eivät ole ikinä olleet esteitä yhtyelle, jotka ovat saavuttaneet näkemyksellisyyden asteen. "Novo Atlantis" kuuluu niihin levyihin, jonka kohdalla tullaan jälleen kehittelemään uusia termejä sfääriteknosta tuomiopäivädiskoon, eikä ihme, sillä levyllä yhdistyvät hyvin tarkoituksenmukaisesti lämmin analogisten syntetisaattorien sointi latinalaiseen sanastoon sekä tanssittava beat legendaarisiin antiikin historian tarinoihin.

Vuodet studiossa sekä ilmiömäinen keskittymiskyky ja kärsivällisyys ovat synnyttäneet ääniteknisesti virheettömän albumin, jolla kohtaavat erilaiset sävellystekniikat ja kyky hallita laajoja teemoja, unohtamatta kuitenkaan olennaista,
sielua.


http://www.aavikko.net/http://www.myspace.com/aavikko

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Aavikko vs. Kraftwerk (09.08.2009)
Aavikko lämmittämään Kraftwerkiä (08.04.2009)
Pelle ja Aavikko kaupoissa (25.03.2009)
Stupido in Berlin (23.04.2008)
Hyvää joulua ja uutta vuotta! (22.12.2007)
TWIN 103
NOVO ATLANTIS
CD / TWINCD 103, 2009
Back From The Futer CD, 2005


 

STUPIDO JUKEBOX