Stupido Records

SILENT SCREAM

 
Silent Scream julkaisee syyskuun 22. päivä debyyttialbuminsa In The Cinema. Varjon raunioista nousevan yhtyeen kieli on vaihtunut uudessa kokoonpanossa englantiin.

Antti Lautalan (laulu, kitara), Matthew Pallasojan (basso) ja Jukka Laineen (rummut) kokoama Silent Scream nousee samasta musiikillisesta perinnöstä kuin edeltäjänsä vuonna 2009 hajonnut Varjo.

In The Cinema -albumilla viljelee elokuvallista äänimaisemaa ja ilmaisua. Kauhuelokuvien klassikot ovat olleet inspiraationa albumin henkeä luodessa. Kun yhtye kertoo pitkäsoiton teosta, puheen seassa vilahtelevat kauhun klassikot kuten Omen, Alien, The Thing ja Invasion of The Body Snatchers… Kaikkia edellisiä yhdistää yliluonnollinen ja vainoharhainen kauhu. Jotain siitä tunnelmasta on pyritty vangitsemaan myös In The Cinemalle.

Varsinaisesta horror punkista Silent Screamin musiikissa ei kuitenkaan ole kyse. Kappaleet ovat edesmenneen Varjon tuotannon tavoin melodisia. Gootti ja post punk ovat lähempänä Silent Screamin tyyliä.

Silent Screamin kappaleet syntyvät kollektiivisesti. Pääasiassa Antti Lautalan ja Matthew Pallasojan sanoittamat melodiat ovat trion yhteisestä sävelkynästä. Molemmat sanoittajat myös lainaavat lauluaan kappaleiden tulkintaan vuorotellen. Kahden vokalistin käyttö on myös uutta Silent Screamin esihistoriaan nähden.

Silent Scream näyttäytyy keikoilla maltillisesti. Viime keväänä se kävi ensimmäisellä ulkomaankeikallaan Tallinnassa. Syksyllä on vuorossa Berliini. Sitä ennen Suomessa keikkaillaan yhtyeen molemmissa kotikaupungeissa Tampereella ja Helsingissä.


http://www.myspace.com/silentscrm

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

CARRION SCREAMING julkaisu 06.05.2016 (06.05.2016)
Silent Screamin Public Execution kaupoissa (23.11.2012)
Stupidon syksyä (13.09.2012)
Silent Scream ja Anal Thunder pihalle (20.09.2010)
Viro-Suomi-pelin viralliset jatkot! (17.05.2010)
TWIN 158
CARRION SCREAMING
LP/Digi / TWINCD 158, 2016
Rotten Days CDS, 2012
Public Execution CD julkaisu 23.11., 2012
In The Cinema CD, 2010


 

STUPIDO JUKEBOX