Stupido Records

LUKE WHITTEN

 
Vaihtoehtokantrin ja rockin maailmoissa viihtyvä Luke Whitten on juuri saattanut maailmaan uuden albuminsa 'Comes And Goes'. Comes And Goes' levy on Lukelle jo kolmas albumijulkaisu, mutta ensimmäinen, jossa yhteistyökumppanina on Stupido Records.

Kuka on tuo Luke? Nimen taakse kätkeytyy pitkän linjan oululainen muusikko ja toimittaja Timo Rautio. Hän halusi ns. puhdistaa pöydän ja aloittaa uudet kujeet. 'Kotona ollaan Timo, mutta keikoilla Luke'!

Tälle albumille on saatu kaksi erittäin mielenkiintoista vierasta. 'This Feels An Awful Lot Like Love' biisissä Luken kanssa duetoi amerikkalainen kantrikaunotar Kerri Powers, johon Luke on ystävystynyt jo vuosia sitten. Heidän yhteistyönsä jatkuu myös tulevaisuudessa.

Toinen vieras onkin meille tutumpi. Kyseessä on Maija Vilkkumaa, joka on Luken pitkäaikainen ystävä. Maija ja Luke duetoivat biisin 'Religions', jonka voimakas ja kaunis teksti on Doc Jerryn käsialaa ja sävellys Luke Whittenin.

Timo Raution aikaisempiin kuvioihin ovat kuuluneet mm. Tiistai-yhtye, The Peppermints ja Bananaskin. Lisäksi hän toimitti kirjatrilogian Rokatessa roiskuu.
Nyt Luke Whitten on kuitenkin hänen päätyönsä piakkoin Glitterhouse-yhtiön kautta debyttialbuminsa julkaisevan Beautiful Peoplen ohella.

'Comes And Goes' albumin musiikki on juurevaa, akustispainotteista musiikkia, jonka ovat tuottaneet yhdessä Luken kitaristi Rustman ja itse Whitten. Levyllä soittavat muusikot ovat Whittenin pitkäaikaisia ystäviä.

Luke Whitten vie musiikkinsa myötä kuulijan helposti syrjäseuduille ja maalaismaisemiin. Suhteellisen karuihinkin. Noista näkymistä ovat poikineet vahvat tekstit ja tunnelmat. Luke Whittenin maailma on siellä!

Luke Whitten- kitara ja laulu
Rustman- kitara, taustalaulu, mandoliini, stick dulcimer, banjo, lap steel...
Mad Mulligan- basso
Oulujoe- rummut
Maija Vilkkumaa- laulu
Kerri Powers- laulu
Marylou Whitten- laulu
Selinda Shirley- viulu 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Luke Whitten Comes & Goes (07.03.2011)
The Capital Beat ja Soweto Gospel Choir yhteistyössä! (13.12.2010)
TWIN 120
COMES AND GOES
/ TWINCD 120, 2011
Religions CDS (promo), 2011


 

STUPIDO JUKEBOX