Stupido Records

BOOMHAUER

 
Rähjäisen garagerockin, bluesin, countryn, punkin ja indiepopin turkulainen sekasikiö Boomhauer täytti viime vuonna jo 10 vuotta. Angstivapaa trio on jääräpäisesti työstänyt omaa kotikutoista, toisaalta minimalistisen tiivistettyä, toisaalta useisiin suuntiin versoilevaa musiikkiaan omintakeisen johtohahmonsa, laulaja-kitaristi Saku Krappalan johdolla neljällä vinyyli-EP:llä ja kahdella täyspitkällä albumilla (Wild Human Condition, 2003 ja Me Think OK, 2005).

Boomhauer tunnetaan kuitenkin parhaiten live-esiintymisistään. Keikoilla bändin spastiseksikin kuvattu stop-and-go-taktiikka, vinosti vimmainen rokkaus, hiki ja Krappalan vinksahtanut huumorintaju yhdistyvät hysteeriseksi, mutta hyväntahtoiseksi show’ksi, jonka käsikirjoituksessa ainoa alleviivattu termi on hauskanpito. Bändi on keikkaillut ahkerasti ja turhia valikoimatta läpi koko uransa, baarien nurkista festivaaleille ja mitä omituisimpiin loukkoihin ympäri Suomea ja Eurooppaa (mm. Britanniassa, Norjassa, Baltiassa ja Keski-Euroopassa) – kertaalleen Japanissakin.

Krappalan lyhyissä, pyrähdyksenomaisissa kappaleissa käsitellään kiteytetysti elämän suuria ja pieniä asioita: rakkautta, menetyksiä, ruokaa, matkustamista, koti- ja hyötyeläimiä sekä kadonneita viikonloppuja – biisit tiivistävät miehen musiikilliset mieltymykset (bluesin tarinat ja mytologia, countryn ja popin simppeli melodisuus, roskarockin rupinen estetiikka) sekä koomisen vapauttavan suhtautumisen asioihin ja ihmisiin.

River Run Deep on Boomhauerin kolmas täyspitkä albumi, jolla bändin eri puolet ovat sopivassa tasapainossa ja trion rupisemmat, bluesimmat vivahteet pääsevät aiempaa paremmin esille.


http://koti.mbnet.fi/b-hauer/
http://www.myspace.com/boomhauermusic

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Stupido 25-bileet Tavastialla (19.03.2014)
Iso käsi Boomhauerille (02.04.2010)
Stupido 20 -bileitten aikatauluja (04.03.2009)
Cafe Mascotin Stupido -klubit (03.02.2009)
Boomhauer ja Black Magic Six Eurooppaan (21.01.2009)