Stupido Records

HYPNOMEN

 
The Hypnomenin viides albumi Dreaming Of The New Dawn lähti kehittymään hämärissä merkeissä. Kokonaisuuden alkusiemen oli kitaristi-biisintekijä Pekka Laineen mielessä pyörähtänyt välähdyksenomainen näky. Huuruisessa kuvassa Hypnomen oli kasvanut ja lonkeroitunut psykedeeliseksi big bandiksi. Usvaisesta visiosta jäi yhtyeen viidennelle albumille työnimi: "trooppinen rock-messu".

Tähän on tultu: lyhyillä primitiivimeluraivorokeilla kymmenen vuotta sitten pinnalle noussut The Hypnomen iskee tiskiin psykedeelisen, värikylläisen ja pitkiä musiikillisia kaaria piirtävän teema-albumin. Suomalaisen instrumentaalirockin raskas- sarjalainen on aina lähtenyt siitä, että musiikki on vapaan ajattelun ja seikkailun - ei lakipykälien tai kaavojen - valtakuntaa. Siksi jokainen Hypnomen-albumi on erilainen kuin edeltäjänsä.

The Hypnomen päätti nyt tehdä albumin isolla A:lla eli rytmimusiikillisen kokonaisuuden, jossa kappaleet kasvavat kiinni toisiinsa ja etenevät koko levyn mittaisen draaman kaaren ehdoilla. Tyylillisesti homman annettiin rönsyillä kunnolla: hypnoottisista afro-funk-jameista heittäydyttiin keijukaismaisiin hippitunnelmiin kevyen Pink Floyd -kierteen kautta koukaten. Mukana reissulla oli hienoja vierailijoita: John McGregor ja Zarkus Poussa lauloivat sielulla ja Timo Lassyn saksofoni toi kokonaisuuteen mahtavaa väreilyä.

Dreaming Of The New Dawn tekee kunniaa musiikille, yhdessä soittamiselle ja yhdessä luotujen tunnelmien taikuudelle. Syksyn sohjojen keskellä Porvoossa tallennetut kappaleet kertovat siitä toisesta todellisuudesta ja parantavasta voimasta, jota musiikki yhtyeelle edustaa. Arjen kaaoksen keskellä toteutettu retki alkoi muovautua otsikkonsa mukaiseksi ja alkuperäistä, suuruudenhullua ideaa toteuttavaksi. Dreaming Of The New Dawnista tuli matka yön läpi uuteen päivään.

Pekka Laine (kitara)
Sami Nieminen (urut)
Jan Grön (basso)
Juha Litmanen (rummut)


http://www.hypnomen.fi/http://myspace.com/hypnomen

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Huominen on uni julkaistaan 29.1.2016 (25.01.2016)
RÖYHKÄ/INGINMAA/HYPNOMEN (19.08.2015)
Stupido 25 at Tallinn Music Week (27.03.2014)
Stupido 25-bileet Tavastialla (19.03.2014)
Cafe Mascotin Stupido -klubit (03.02.2009)