Stupido Records

SAARET

 
Uusi helsinkiläinen yhtye Saaret julkaisee debyyttialbuminsa the Sequence is Glorious 15.11.2019. Yhtyeen tunnistettava soundi on yhdistelmä klassisia soittimia, syntetisaattoreita, efektoituja kitaroita ja avaruudellisia äänimaailmoja. Mutta ei huolta: kappaleet ovat kauniita ja iskeviä! Saaret -yhtyettä on verrattu nimiin kuten Broadcast (GB), Kate Bush ja Radiohead.

Levyn teemat eivät keskity tavanomaisen pop-lyriikan tavoin ihmisten välisiin suhteisiin. Sen sijaan kappaleet liikkuvat jälkifossiilisissa ja posthumanistisissa maisemissa. Ne kertovat mm. uusista elämänmuodoista, ruusupuskaan maatumisesta, aavikolla panikoivasta robotista ja juuttumisesta terminaaliin. Kappaleissa on voimakas ekologinen ja feministinen pohjavire ja bändi onkin kuvaillut musiikkiaan termillä ”ekoromanttinen”. Ehkä se on jotakin mitä maailma kaipaa juuri nyt.

Yhtyeen jäsenet ovat Petra Vehviläinen (laulu, koskettimet, syntetisaattorit ja viulu), Janne Friman (laulu ja kitara), Joonatan Kotila (basso, syntetisaattorit ja biitit) ja Alina Toivanen (rummut). He ovat tehneet musiikkia laidasta laitaan kokoonpanoissa kuten: Plutonium 74, Aino Venna, Minä ja Ville Ahonen, Risto, Ihmepoika sekä Atletico Kumpula.


https://www.facebook.com/saaretband/

 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

18.12.2019
Telakka, Tampere
Stupido-klubi