Stupido Records

PROBLEMS

 
Lyhyt Problems historiikki.

Problems yhtye muovautui Näköhäiriö yhtyeestä ( 1973-76) jossa soittivat Aikku Kuusisto kitara, Make Nuutinen rummut, Juha Alander kitara ja Tumppi basso ja laulu. Isoin keikka oli Jussi ja Boysien lämppärinä eräällä koululla. Myöhemmin Ari Taskinen, ja Stefan Piesnack korvasivat edelläm soittajat. Basson tuli Paavo Kirvesmäki ja Tumppi siirtyi rumpuihin. Taskisen vahva mieltymys progeen ja rockiin sekä Stefun kokeilut antoivat Näköhäiriö yhtyeelle hyvän sijoituksen pop ja rock kilpailuissa Vanhalla v 1975.
Yhtye nauhoitti teoksiaan Viljasen ohjauksella. Nauhat ovat ilmeisesti mr Viljasella jossain jemmassa???

Kun Punk rantautui Suomeen, oli jo Taskinen ja Tumppi niissä asemissa, eli työttömiä ja turhautuneita.
Hakaniemestä löytyi kälyinen huone ja kamat hankittiin lukuisien propleemien kautta Retku oy:stä ja Ms Audiotronilta treenikämpille ja rumpali sai vapaata postista. Jallu astui kuvaan. Problems oli siis trio v 77 Ari, kitara, Tumppi basso ja laulu ja Jallu rummut. Treenaaminen oli päivittäistä ja nauhuri taltio -Ei tää lama päähän käy ja Häirikkö oon -biisit, jotka kiikutettiin c kasetilla Love Recordsiin Atelle. Sinkku tehtiin keväällä 1978. Keikkoja oli nuorisotaloilla ja Kill Cityssä.

Samaan aikaan tai hiukan myöhemmin Pelle muutti stadiin. Kundi raahasi rummut ja laulukamat Punkhouseen.
Jallu sai Problems -yhtyeessä tarpeekseen ja jäi postin palvelukseen v1979. Ari ja Tumppi treenasi Pellen kanssa rokin synvintä olemusta ja Rubberduck astui kuvaa.
1980 niminen Pändi oli valmis.
Pelko ja viha lp ilmestyi v1979. ja Vimeinen syksy LP Stefun vahvistuksella 1979. Kun sitten homma hiljeni hetkeksi, löytyi Kaivopihasta kaksi Ramones ,,, näköistä soittajaa, nimittäin Häkä ja Droppis. Stefan muistettiin Näköhäiriöstä, Pelle Miljoona 1980 -Viimeinen syksy sessiosta ja keikoilta, sekä Problems jameista, joten siirtymä oli luonnollinen.
Muutamat treenit pidettiin Hakaniemessäja kasetti vietiin taas Atelle.
Atte innostui Katupoikien laulusta. Muut kappaleet olivat todella raakileita studioon mentäessä. Katupoikia lp syntyi Finnwoxilla, vierailijoita oli mm Silu ja Voude. Problemsien kokoonpano on muuttunut koko ajan, ehkä juuri siksi että Tumpilla on ollut kaksi bändiä -toinen niistä on tänäänkin, nimittäin Pelle Miljoona United...Jotku biisit vaan ei sopinu sinne ta tänne, sillä onhan meillä 4 vuodenaikaakin...

Nyt v 2017-2018 Problems keikkailee hyvällä fiiliksellä, soittaen klassikoita...Katupoikien laulu, Raitsikka oot, Ei tää lama päähän käy, Mä haluun mennä, Rotta, Ei mulla oo elämää varten kaavaa, Mun tie.

LP:t
Pohjalla, Katupoikia. Yleisön pyynnöstä, Kaupungin valot. Tupakkataon jälkeen, Divaillen, Niin että riittää, Realiajassa,Ajan hermo, Takaisn luontoon, Punk House, Tästä tähän, Kalevankatu, Suora lähetys. Tumpin kokoelma -Katuromantikkaa. 

KEIKKAKALENTERI

Keikat myy

Ei keikkoja juuri nyt.

 

UUTISET

Stupido-bändit Femma-gaalassa 28.1. Virginissä... (12.01.2012)
Pelle Miljoona Oy:n viimeiset keikat (02.08.2011)
Ongelmia ja Isoa iskua Ilosaarirokissa (15.07.2011)
Problemsilta Suora lähetys (27.02.2011)
Muistokonsertti Tiia Närhelle (24.11.2008)
TWIN 121
SUORA LÄHETYS
CD / TWINCD 121, 2011 

STUPIDO JUKEBOX