Stupido Records

DESERT PLANET

MARIO BUILT MY HOT ROD
CD (TWIN 77, 2005)

1. Return of the Ninja Droids
2. Breakout Button (featuring Aleksi Eeben with Commodore Vic-20 sounds)
3. Granny Hunt (featuring Eläkeläiset)
4. She-creatures of the Dry Sea (featuring Custom Drummer)
5. Red Dwarf (2005 remix)
6. Turbo
7. Hot Rod Garage
8. Salsa Kong (Monkey mix)
9. Cherokees (Red Dog remix)
10. Slurp!
11. Four Snowmen
12. Interstellar Agent

TWIN 77

Tätä DP-levyä voisin suositella tiskijukille, jotka haluavat saada lattian täyteen. .
(Janne Kuusinen, desibeli.net) 3,5/5

 
EXTRA BALL
CD *9.6.* (TWIN 115, 2010)

1. DRAGON BUMP (ASKA-OSAKA VIRTUAL HIGHWAY USB STICK 2007 )
2. MEGABLAST ( XENON 2 GAMETUNE BY BOMB THE BASS) (PREVIOUSLY UNRELEASED)
3. OPPONENT (ASKA-OSAKA VIRTUAL HIGHWAY USB STICK 2007 )
4. LOST GALAXIANS (EXTRA BALL MIX)(JOYSTICK POP 2003)
5. ASTEROID HOPPER (ASTEROID HOPPER 2001)
6. ASKA-OSAKA VIRTUAL HIGHWAY (USB STICK 2007 )
7. MOSQUITO ISLAND (EXTRA BALL MIX)(JOYSTICK POP 2003)
8. MUFF POPS (MORTAL KOMBO 2010 @ MILKY WAY UNDERGROUND)
9. DELTA ( ROB HUBBARD C64 THEME REMAKE MOONBASE MIX) (JOYSTICK POP 2003)
10. ALIEN HUNTERS (EXTRA BALL MIX)(JOYSTICK POP 2003)
11. SLEEPING MONSTER (ASTEROID HOPPER 2001)
12. JOYSTICKER (ASTEROID HOPPER 2001)
13. GANGSTER PUZZLE (TURBO TELLYTUNES 2004)
14. DEATH RAY 13 (ASKA-OSAKA VIRTUAL HIGHWAY USB STICK 2007 )
15. CHEROKEES (TURBO TELLYTUNES 2004)
16. LOVE SHUTTLE (TURBO TELLYTUNES 2004)
17. ZOMBIE DUCKWALK ( ONLY WEB RELEASE 2005)
18. INTERNATIONAL KARATE HOLIDAY (MORTAL KOMBO 2010)
19. LEAVING THE PLANET (ASKA-OSAKA VIRTUAL HIGHWAY USB STICK 2007 )

TWIN 115

“Tämä julkaisu on melkein kauttaaltaan tymäkkää lattiantäyttö-jumpsisjömpsistä: siinä mielessä tätä rohkenee suositella myös uteliaalle Desert Planet -noviisille. Lähes joka raita kuulostaa vanhalta Urheiluruutu-tunnarilta, johon on lisätty happoa. Kuunnellessa myös kädet tuppaavat vaistomaisesti hakeutumaan taskuihin hamuamaan markan kolikoita! Puristit saattavat ehkä puuttua rumpusaundeihin, haluta niistä arkaaisempia ja retroisampia, mutta itseäni nämä botneisat, hieman uudempaa mallia olevat biitit eivät onnistuneet häiritsemään. Tässäkin DP-albumissa pidin eniten hallitusta yksinkertaisuudesta. Tarttuvat elementit, joita tämäntyyppinen peli-/konemusiikki vaatii, on läsnä, muttei kosiskelevuuteen asti: koskaan ei nytkään tiedä, millä sekunnilla arpeggiohelvetit tahi kajahtaneet atonalismit pääsevät valloillensa. Eli nautittavaa yllätyksellisyyttäkin on takuulla luvassa.
Tekijänoikeuksien suurena ystävänä suosittelisin pientä hiomista melodioiden alkuperien mainitsemisen suhteen. On totta, että kakkosraidassa on kyse Xenon 2:en teemasta, mutta oliko tiedossa, että ko. teema on alun perin John Carpenterin Assault on Precinct 13 -elokuvaansa säveltämä" Kunnia sille jne., kiitos.
Desert Planet on oivallinen malliesimerkki siitä, mitä ”netti-ilmiöt” ovat parhaimmillaan. Se liikkuu täysin tyytyväisen oloisena nollien ja ykkösten maailmassa, ei se kaihoa aamu-tv -esiintymisten ja artonyberg-vierailuiden perään. Se on onnistunut myymään itsensä vaivihkaa ja luontevasti uskolliselle kohdeyleisölle. ”Kultti” on nykyisin inflaation repimä ja kusenpolttama käsite, jota en enää pitkään aikaan ole halunnut käyttää, mutta Desert Planetin kohdalla teen mielelläni poikkeuksen. Ehkä jonain kauniina päivänä länsimaissa suoritetaan kultti-ilmiöiden inventaario, lopullinen ratkaisu, jossa jäljelle jätetään vain ne, jotka oikeasti ansaitsevat kultti-statuksen. Desert Planet -yhtye muun muassa.”
Janne Kuusinen, desibeli.net, 07/2009


Ehkä jonain kauniina päivänä länsimaissa suoritetaan kultti-ilmiöiden inventaario, lopullinen ratkaisu, jossa jäljelle jätetään vain ne, jotka oikeasti ansaitsevat kultti-statuksen. Desert Planet -yhtye muun muassa.
(Janne Kuusinen 19.7.2010, desibeli.net) 4/5

 
MOONROCKS
CD (TWIN 95, 2008)

1. Riot Sector 68 Jukebox
2. Green Fireballs
3. Machination
4. Jet Pack Wave
5. Six Pistoleros
6. Cocktail Lift
7. Spiral Run
8. Short Circuit HQ (featuring Kokeellisen elektroniikan seura)
9. Pantoms of the Digital Dump( featuring Kokeellisen elektroniikan seura)
10. Three Apples High
11. Total
12. Interplanetary Bonus: Green Fireballs ( Bacalao remix)
13. Replicant bonus: Blade Runner

TWIN 95

“Aiempi arkaainen kuusnelos-ote on muovautunut ja eskaloitunut tälle viidennelle pitkäsoitolle pieniin, tarttuviin, mosaiikkisiin elementteihin nojaaviin, suoraviivaisiin space-ryttyytyksiin. Samalla Moonrocks on Desert Planetin tähän saakka tasaisin kokonaisuus. Se ei onneksi tarkoita piisien monotonista samanlaisuutta: juuri kun aiemmin käytetty saundi pelästyttää, hyppää korvaan uusi. Muovisuus ja halpuus vältetään jälleen kerran, Desert Planetin käsissä plastiikka lähtee elämään. Levy kuulostaa mainiolla tavalla 80-luvun Urheiluruudun tunnarisävellyskilpailun soundtrack-levyltä.

Tällä kertaa on mainittava myös levyn ainutlaatuisista teknisistä ratkaisuista. Desert Planet on tällä levyllä hyödyntänyt ”circuit bendingiä” eli menetelmää, jossa elektronisen laitteen toimintaa muokataan lisäämällä uusia komponentteja tai kytkemällä vanhoja uudella tavalla, tuloksena vinkumista, hurinaa, huojunaa, kohinaa, pärinää: kierrätyselektroniikka-noisea! Tässä yhtye on tehnyt yhteistyötä helsinkiläisten bendaajien, ”Kokeellisen elektroniikan seuran” eli Koelsen

Pienenä perseellepotkuna/evästyksenä mainitsisin vain, että Desert Planetin kannattaa luottaa täysin itseensä. En oikein lämmennyt sille, että levy loppuu cover-versioon Blade Runner -teemasta, niin keikkabravuuri kuin onkin...

Tähän yhtyeeseen olen aina liittänyt sen kuuluisan luovan hulluuden. Kerrankin voin sanoa, että se joka myy, on hullu. Mitä positiivisimmassa mielessä. Olen jälleen kerran vaikuttunut, jatkakaa samaan tapaan, aavikkoplaneetan pojat, ja varokaa sähköiskuja epästandardeissa luomisprosesseissanne! “
Janne Kuusinen, Desibeli.net, 07/2008


Viidennen levyn myötä tyyli on muuttunut raskaammaksi, vähemmän melodiseksi ja jossain määrin nykyaikaisemmaksi, vaikka äänimaailma ammentaakin vahvasti menneiden vuosikymmenten elektronisesta musiikista.
(Jere Salonen, noise.fi, 07.04.2008) 3/5

 
« Takaisin kataloogiin