Stupido Records

GIANT RÄBÄT

1. ERÄ
CD (TWIN 94, 2008)

1.
2.
3. Kesken: Ilmaan Jukebox
4. Puppa J: Sarjamurhasarja
5. Pyhimys: Punainen tupa ja perunamaa
6. Niko & Tapsa: Vastakohtia
7. Laineen Kasperi: Järjen häivii
8. Chyde & Lempi-Joe: Liikkeit
9. Jontti, Shaka & J. Karjalainen: Salkkumies Jukebox
10. Särre: Paremmissakin piireissä
11. Tonoslono: Ei huolii?!?
12. Soppa, Tykopaatti & Stepa: Joku Roti Mafia
13. Hannibal ja Jodarok: Häsläri
14. Ville Kallliosta & Huge: Yhteen tyhjentävät
15. Asa: Bönde blyys
16. Jodarok:Joporoti-mafia

TWIN 94

“Giant Robot on keksinyt saman idean kuin Brand New Heavies viisitoista vuotta sitten ja kutsunut leegion räppääjiä sanailemaan säestyksellään. Vierailijoiden luettelo muistuttaa suomalaisen hiphopin ”kuka on kukin” -listaa.

Äidinkielemme ei ole läheskään luontevin afroamerikkalaisen rytmimusiikin väline. Moni täkäläinen sanataiteilija luottaa totisuuden ja riville tungettavan tavumäärän maksimointiin, mikä ei ole juuri mielekkäämpää kuin elefanttien kuljettaminen kuplavolkkarilla. Tällä levyllä mainitun linjan suosijat jäävät vähemmistöön, vaikka aikamoinen epätasaisuus vallitseekin.

1. erän alkupuoli kylläkin edistyy tasalaatuisesti, kunnes Chyden ja Lempi-Joen Liikkeit tekee sen, mitä lupaa. Jontti ja Shaka ovat värvänneet avukseen J. Karjalaisen, joka siteeraa Nousevan auringon taloa Lännen Jukan sepeliaksentilla. Sopan, Tykopaatin & Stepan Joku roti mafia lyö pöytään iskevimmän kertosäkeen. Hannibalin ja Jodarokin Häslärin funky vetelyys ansaitsee kunniamaininnan.

”Itse tehty, meidän asia.” Niinpä niin, alakulttuurin arvot eivät aina aukene yhteisöön kuulumattomille. Olisin silti kiitollinen, jos ei tarvitsisi punehtua myötähäpeästä aina, kun suomenkielinen räppääjä puhkeaa lauluun.”
Pauli Kallio, Soundi 02/2008


Onneksi 1. erä kaikesta huolimatta päätyi käsiini, sillä levyhän on kerrassaan mainio. Promolle oli jostakin syystä päätynyt äänikuva monotoniseksi laimenneesta Giant Robotista, joka on kadottanut omalaatuisuutensa. Eivätkä räppäritkään tuntuneet oikein vakuuttavan. Kokonaisina kuultuina kappaleet kuitenkin kehittyvät hienosti ja kokeilevatkin varovaisesti, vaikkeivät ihan Giant Robotin totutulla tyylillä.
(Tuomas Kärkkäinen Vertigo.cd 03.04.2008) 4/5

 
« Takaisin kataloogiin