Stupido Records

BOOMHAUER

RIVER RUN DEEP
CD (TWIN 92, 2008)

1. Elephant Stomp Jukebox
2. Twenty
3. The Navigator
4. Spin A Web
5. Long Long Way
6. Choo Choo Pendolino Jukebox
7. Two Strings
8. Crow Fly Down
9. River Run Deep
10. Daddy Bear
11. Horse Pressure
12. Hard Luck Day
13. Someone Somewhere
14. Lonely Rider
15. Do Snake Eat Bird
16. Ways To Feel Better
17. Stranger On A Train

TWIN 92

”Kymmenen vuoden kunniakkaaseen ikään varttunut Boomhauer työstää jääräpäisesti omaa simppeliä mutta toimivaa reseptiään. Livenä liekkeihin syttyvän yhtyeen keikalta ei tiedettävästi kukaan ole koskaan poistunut pettyneenä. Minimalismiin luottavan yhtyeen on toki typerää muuttaa tyyliään sisäänpäinkääntyneellä taiteilulla, mutta yhtyeen kolmatta levyä kuunnellessa tulee väkisin mieleen, että yhtye olisi päästänyt itsensä hieman liian helpolla.

Aikaisempia levyjä bluesmaisempi River Run Deep kuulostaa spontaanilta ja vapautuneelta. Lyhyet runttaukset eivät nojaa kehittelyyn, vaan loppuvat järjestään, kun riffit on kerrattu. Pari sovituskoukkua tai jonkinmoinen jännitteen luominen eivät tekisi kokonaisuudelle pahaa. Variaatiota 17 kappaleen kimaraan tuovat sentään muutamat keskitempoiset ja popahtavammat rallit, joiden yllä leijuu Galaxie 500:sta tutun Dean Warehamin henki.

Yhtyeellä menee huhujen mukaan mukavasti Saksan maalla, ja uusi levy on ilosanoman levittämistä varten ihan pätevä käyntikortti. Toivottavasti tämä ei merkitse kuitenkaan Krappalan toisen bändin Pocket Knifen hyllyttämistä. Levollisella tunnelmalla keikoilla hurmannut yhtye paljasti ihan uusia puolia koomikon persoonasta.”
Sami Nissinen, Soundi 02/2009


River Run Deep on juuri sellainen levy, jota kuunnellaan, kun ajellaan pitkin maakuntien teitä kohti kesän ja kotimaan kovimpia rokkifestivaaleja.
(Anne Salomäki, noise.fi, 03/2008) 4/5

 
« Takaisin kataloogiin