Stupido Records

PELLE MILJOONA UNABOMBER

DHARMAPUMMI
CD (TWIN 102, 2009)

1. Kuka sä oot
2. 68 Jukebox
3. Eläköön
4. Kauan siitä aikaa on
5. Alakulontie 55
6. Muukalaisia yössä
7. Kivierämaa
8. Katulaulaja
9. Arosusi
10. Lolita Love
11. Liikaa
12. Dharmapummi

TWIN 102

“Dharmapummi on levynä monipuolinen täynnä erilaisia sävyjä ja vaikutteita eri tyyleistä, jopa iskelmästä. Varsinaisia radiosoittoon yltäviä hittejä levy tuskin tulee sisältämään, eikä levy alkuun tunnu kovinkaan kummoiselta, mutta lähempi tuttavuus kannattaa aina, niin nytkin. Täytemateriaaliin ei ole sorruttu, kaikista kappaleista löytyy se tarvittava punainen lanka ja pointti. Henkilökohtaisesti eniten svengaa kappaleet kuten Kuka sä oot, 68 ja Arosusi.
Dharmapummi sijoittuu varmasti Pelle-fanien keskuudessa edelleen korkealle paikalle herran diskografiassa, mutta satunnainen kuulija todennäköisesti joko tykkää tai sitten lyttää. Oma sijoitus napsahtaa Pelle Miljoona -levyjen keskikastiin. “ Petri Klemetti, noise.fi, 05/2009

“Räyhäkkään Unabomber-debyytin (2007) jälkeen Pöllö ottaa iisimmin. Basisti Shadoun vaihduttua Maria Hänniseen trion ilmaisu on pehmentynyt ja laventunut punkista moneen eri suuntaan. Syy muutokseen ei johdu soittajavaihdoksista, vaan erilaisia ihmiskohtaloita, valintoja ja aikaa peilaavan levyn biisimateriaalista. Yleistunnelman kiteyttää Dylan-henkinen Rockers-raita Kuka sä oot" Samaa voisi kysyä myös Unabomberilta.

Yhtye haluaa olla vähän punk, ettei tule sanomista, mutta myös paljon muuta uskaltamatta viedä kappaleidensa sovituksia loppuun saakka. Hienot ja monipuoliset kappaleet, kuten Kivierämaa, Katulaulaja ja Jack Kerouacin Dharmapummi-romaanista inspiroitunut nimibiisi, huutavat trioa monipuolisempia mausteita – loppuun asti vietyä sovittamista. Bändi on kuitenkin halunnut pitäytyä yksinkertaisessa perussoundissa ja lopputulos tuntuu eri suuntiin hapuilevalta nipulta lauluja vailla suurempaa ajatusta kokonaisuudesta.

Pellen laajassa diskografiassa Dharmapummi on tasaista keskikastia. Näihin monta kertaa kuultuihin tarinoihin ja tunnelmiin tuskin tulee montaa kertaa palattua.”
Antti Karkianen, Soundi, 05/2009


Dharmapummi on levynä monipuolinen täynnä erilaisia sävyjä ja vaikutteita eri tyyleistä, jopa iskelmästä.
(Petri Klemetti, noise.fi, 06.05.2009) 3/5

 
« Takaisin kataloogiin