Stupido Records

CAPITAL BEAT

THE CAPITAL BEAT
CDEP (Promo) (STUPIDO 88, 2009)

1. Salty Fish Jukebox
2. Gold & Silver
3. Naked
4. Miss Murder
5. Naked Dubwise

STUPIDO 88

 
ON THE MIDNIGHT WIRE
CD (TWIN 122, 2011)

1. Hold out your Hand
2. The Trophy
3. Criminal
4. Where is the Law?
5. Good Love
6. Fistful of Fire
7. Sweet Sweet
8. For the Birds
9. Drift Away
10. Is it You?
11. Cry for Me Jukebox

TWIN 122

THE CAPITAL BEAT julkaisee kakkosalbuminsa.

On The Midnight Wire kaupoissa 6.4.2011

Vuonna 2007 perustettu kahdeksanhenkinen The Capital Beat julkaisee toisen pitkäsoittonsa huhtikuussa 2011. Live-esiintymisistään paljon kehuja kahminut bändi sai syksyllä 2009 julkaistulla debyyttilevyllään A Greater Fire mahtavan vastaanoton. Levy keräsi musiikillisella ilotulituksellaan niin kriitikoiden kuin fanienkin kehut.

Bommitommin (Jukka Poika, Raappana) miksaamalla kakkosalbumilla The Capital Beat ottaa askeleen reggaempaan suuntaan, kappaleissa on uutta syvyyttä ja sovituksissa kuuluu ahkerasti keikkailevan bändin kasvu ja kehitys. Ska-junasta on kuoriutunut upea reggae/soul-kollektiivi.

Edelliseltä levyltä Salty Fish-kappale nousi radioiden soittolistoille ja monien huulille. Kappale sijoittui YleX:n ”Vuosituhannen biisi” äänestyksessä toiseksi.
On The Midnight Wire:llä hittipotentiaalia löytyy monesta biisistä ja mukaan on saatu vierailemaan myös monipuolinen kirjo arvostettuja muusikoita meiltä ja maailmalta.

Aiemminkin The Capital Beatin levyillä toustannut Puppa J pääsee oikeuksiinsa kakkosraidalla The Trophy. Fistful of Firellä kuullaan Father Metron, eli Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgrenin rappausta ja Sweet Sweet kappaletta tähdittää moninkertainen Grammy-voittaja Soweto Gospel Choir (ZA). Kuoro on aikaisemmin työskennellyt mm. U2:n ja Red Hot Chili Peppersin kanssa.

Lisäksi albumilla kuullaan mm. maailman arvostetuimpien perkussionistien joukkoon kuuluvaa Ismaila Sanea (SN), joka on ja soittanut mm. Youssou N´Dourin yhtyeessä. Myös rapin Suomen mestari CStar sekä burleskitaiteilija Gigi Praline ovat antaneet oman osuutensa levylle.
Uutta sävyä levylle tuovat myös haitarit, huilut ja jouset.

On the Midnight Wire-albumin kansikuvan on tehnyt brittitaiteilija Eight Bit, joka on aiemmin tehnyt töitä mm. Madnessille, Playstationille, Dieselille, Ben Shermanille ja Red Bullille.

 
FISTFUL OF FIRE
CDS (promo) (STUPIDO 104, 2011)
 
GOOD LOVE
CDS (promo) (STUPIDO 108, 2011)
 
SWEET, SWEET
CDS (promo) (STUPIDO 96, 2010)

1. Swwet, Sweet

STUPIDO 96

 
A GREATER FIRE
CD (TWIN 105, 2009)

1. Trouble
2. Salty Fish Jukebox
3. Naked
4. Burning In The Bush
5. Feel The Reggae
6. Chatterbox Woman
7. Baby Is Sleeping
8. Locomotion
9. Miss Murder
10. Gold And Silver
11. Mr. Armstrong Jukebox
12. Big Daddy Buffalo

TWIN 105

“Kotimaisia skabändejä on vain muutama, mutta suomalaisella skasoundilla riittää kysyntää myös ulkomaiden keikkapaikoilla. The Capital Beat on kiertänyt Euroopassa tunnetuimpien nyky-skayhtyeiden kanssa jo ennen A Greater Fire -debyyttiään.
Kahdeksanhenkisellä The Capital Beatilla on erinomaisen liveyhtyeen maine, ja nyt bändi on onnistunut siirtämään tunnelman myös levylle.
Soundi ei ole pelkkää torvien siivittämää tarttuvaa skata, vaan tempon hidastuessa musiikki on hetkittäin silkkaa reggaeta.
A Greater Firen teema on naiset, ja aiheesta on syntynyt vihjailevia ja pikkutuhmia ralleja. Jo nimet, kuten Naked ja Salty Fish, kertovat tyylilajista paljon.
Laulaja Fredi Lundénin edellinen yhtye Evilsons soitti punkin sävyttämää skata, mutta vasta The Capital Beatin kanssa hänen tulkintansa pääsee oikeuksiin. “
Panu Hietaneva, Helsingin Sanomat, 09/2009

“A Greater Fire on hyvää jatkoa suomalaiselle reggaebuumille. Jukka Pojan, Nopsajalan, Paarman, Raappanan ja tälläkin levyllä ärjysti toastaavan Puppa J:n rinnalla on nyt uusi mestarisoundi, jonkinlaisesta punknäkökulmasta erittäin toimivaa pop-skata jalostava The Capital Beat.
Bändin vahvuus on pöhisevässä livesoitossa ja suoraan stadioneille kurottavissa kertseissä. Sävellyksissä on koukkua ja erityisesti rytmiryhmän soitossa terävyyttä. Torviryhmän suomisointi suorastaan tihkuu muodikasta Helsinki-eksotiikkaa. Paketti on kuin tehty kansainvälisille markkinoille.
Mutta miksiköhän tykkiosaston levy on jätetty sanoitusten stilisoinnin suhteen pahasti kesken" A Greater Firen “junat”, “suolakalat” ja “palavat puskat” ovat kankeinta rokkimiehen rallienglantia vuosiin, lyyrisinä suorituksina jopa heikkoa osaamista. Omituinen piirre muuten tappiin saakka viimeistellyssä ja innostavassa levyssä.” Jari Nikkola, Rumba, 09/2009


Esikoisalbumi hytkyy, jammailee, naksuu ja rullaa.
(Annastiina Airaksinen, vertigo.cd, 30.10.2009) 4/5

 
NAKED
CDS (promo) (STUPIDO 94, 2009)
 
« Takaisin kataloogiin