Stupido Records

CAPITAL BEAT

A GREATER FIRE
CD (TWIN 105, 2009)

1. Trouble
2. Salty Fish Jukebox
3. Naked
4. Burning In The Bush
5. Feel The Reggae
6. Chatterbox Woman
7. Baby Is Sleeping
8. Locomotion
9. Miss Murder
10. Gold And Silver
11. Mr. Armstrong Jukebox
12. Big Daddy Buffalo

TWIN 105

“Kotimaisia skabändejä on vain muutama, mutta suomalaisella skasoundilla riittää kysyntää myös ulkomaiden keikkapaikoilla. The Capital Beat on kiertänyt Euroopassa tunnetuimpien nyky-skayhtyeiden kanssa jo ennen A Greater Fire -debyyttiään.
Kahdeksanhenkisellä The Capital Beatilla on erinomaisen liveyhtyeen maine, ja nyt bändi on onnistunut siirtämään tunnelman myös levylle.
Soundi ei ole pelkkää torvien siivittämää tarttuvaa skata, vaan tempon hidastuessa musiikki on hetkittäin silkkaa reggaeta.
A Greater Firen teema on naiset, ja aiheesta on syntynyt vihjailevia ja pikkutuhmia ralleja. Jo nimet, kuten Naked ja Salty Fish, kertovat tyylilajista paljon.
Laulaja Fredi Lundénin edellinen yhtye Evilsons soitti punkin sävyttämää skata, mutta vasta The Capital Beatin kanssa hänen tulkintansa pääsee oikeuksiin. “
Panu Hietaneva, Helsingin Sanomat, 09/2009

“A Greater Fire on hyvää jatkoa suomalaiselle reggaebuumille. Jukka Pojan, Nopsajalan, Paarman, Raappanan ja tälläkin levyllä ärjysti toastaavan Puppa J:n rinnalla on nyt uusi mestarisoundi, jonkinlaisesta punknäkökulmasta erittäin toimivaa pop-skata jalostava The Capital Beat.
Bändin vahvuus on pöhisevässä livesoitossa ja suoraan stadioneille kurottavissa kertseissä. Sävellyksissä on koukkua ja erityisesti rytmiryhmän soitossa terävyyttä. Torviryhmän suomisointi suorastaan tihkuu muodikasta Helsinki-eksotiikkaa. Paketti on kuin tehty kansainvälisille markkinoille.
Mutta miksiköhän tykkiosaston levy on jätetty sanoitusten stilisoinnin suhteen pahasti kesken" A Greater Firen “junat”, “suolakalat” ja “palavat puskat” ovat kankeinta rokkimiehen rallienglantia vuosiin, lyyrisinä suorituksina jopa heikkoa osaamista. Omituinen piirre muuten tappiin saakka viimeistellyssä ja innostavassa levyssä.” Jari Nikkola, Rumba, 09/2009


Esikoisalbumi hytkyy, jammailee, naksuu ja rullaa.
(Annastiina Airaksinen, vertigo.cd, 30.10.2009) 4/5

 
« Takaisin kataloogiin