Stupido Records

VALKYRIANS

THE BEAT OF OUR STREET
CD (TWIN 106, 2009)

1. I Want To See Some Action Jukebox
2. Hold On Rudy
3. Queen Of Hearts
4. Not This Time
5. Bring Back The Reggae
6. The Beat
7. Val Kilmer
8. Make Up Your Mind
9. Reggae Allnighter Jukebox
10. Taikonaut Reggae
11. Jail
12. C´mon Officer
13. Don't Tell Me Lies
14. Too Drunk To Fuck
15. Big 6

TWIN 106

”The Valkyrians on Suomen harvalukuisen ska-bändien eliittiä. Bändi on tyylillisesti tuon pienen mutta äänekkään yhteisön old school –laitaa ja nostaa kakkoslevyllään esille yhä enemmän 70-luvun Jamaika-soundeja. Samalla ska on saanut tehdä jonkin verran tilaa reggaelle. Tässä kylmenevässä syksyssä Karibia-rytmit tuovat mukavan lisälämmityksen. Queen of Heartsin aikana alkaa väkisin tehdä mieli Piña Coladaa tai vähintään jotain rommipitoista. The Valkyriansin perinteitä kunnioittava ote ei ole kaikista helpoiten sulatettavaa ja kokonaisuutena The Beat of Our Street on aika koettelus. Kun pituutta levylle on kertynyt reilut 50 minuuttia, niin loppua kohden alkaa keskittyminen herpaantua. Pienempinä annoksina tämä toimii kuitenkin erinomaisesti.”
Tero Kallio, noise.fi, 11/2009

”Levyllä ei tarvitse toisintaa ankaraksi todistettua keikkameininkiä. Jousimelodiat, tunteikkaat slovarit ja ajoittainen jamaikalaisen perinnemusiikin ulkopuolelle kurottelu tuovat tervetullutta vaihtelua menevään tanssinytkytykseen.
Yhtye jalostaa Jamaikan rytmiperinnettä suvereenisti, ja mukana on sopivasti myös pohjoista metsäläisaksenttia. Mielenkiintoisimpia hetkiä ovatkin ne, joilla tutulta ladulta livetään. Taikonaut Reggae tieteisefekteineen ja Dead Kennedys -laina Too Drunk To Fuck ovat maistuvia irtiottoja. Lukuisat vierailijat puhaltimineen, jousineen ja perkussioineen tuovat levylle kestävyyttä ja kerroksia.
Eikä keikoilla viihtyneidenkään tarvitse pelätä, sillä tanssijuhlan aineksiksi kelpaavia vetoja löytyy. I Want To See Some Action, Hold On Rudy, Not This Time, Val Kilmer, Jail ja C’mon Officer menevät vahvasti Dr. Martensin alle.”
Ville Pirinen, Soundi, 10/2009

“Toisella levyllään helsinkiläisten indieveteraanien yhtye sulattaa ska-poljentoon reggaeta, poppia ja jopa viihteellisiä jousia.
Toisissa kappaleissa osumatarkkuus on parempi kuin toisissa. 15 biisiä takaa, että hajontaa riittää Taikonaut Reggae -tyyppisiä huumorikappaleita myöten.
The Beat of Our Street ei ole yhtä välittömän energinen kuin Valkyriansin ensialbumi, vaikka bilemusiikista tässäkin on kyse.
Avausraita I Want to See Some Action on urkuvetoinen popralli, joka muistuttaa siitä, kuinka vaikeata suomalaisen on kuulostaa uskottavalta englanniksi.
Toisissa kappaleissa laulaja Jussi "Angster" Eronen omaksuu lievästi jamaikalaishenkisen artikulaation, ja se toimii paremmin.
Lisäbiisinä kuultu reggaeversio Dead Kennedysin Too Drunk To Fuckista on asiaankuuluvan aggressiivinen ja covervalintana erinomaisen onnistunut. “
Otto Talvio, Helsingin Sanomat, 10/2009


Yhtye jalostaa Jamaikan rytmiperinnettä suvereenisti, ja mukana on sopivasti myös pohjoista metsäläisaksenttia.
(Ville Pirinen, Soundi, 10/09) 4/5

 
« Takaisin kataloogiin