Stupido Records

KUMIKAMELI

VOIMA JA KUNNIA
CD *19.5.* (TWIN 114, 2010)

1. Cafè aulaitia ja latteuksia
2. Kukkia
3. Prinsessa
4. Loinen Jukebox
5. Lasileuka
6. Tuli
7. Hemmetti
8. Nalle
9. Peikko
10. Nurkat ja kolot
11. Tehdas
12. Vitsa
13. Nujerran sinut
14. Rotta
15. Voima ja kunnia

TWIN 114

“Eläkeläiset -sivuprojektistaan tuttu Kumikameli on nerouden ja ärsyttävyyden rajalla horjuva yhtye, jonka tervassa uitettuun huumoriin on mahdotonta suhtautua neutraalisti. Näin ollen bändin kolmastoista studiolevy soveltuu vain stereokäyttöön, sillä "mono on hiihtoon tarkoitettu jalkine, jonka avulla voi suksia vaikka vittuun".
Ymmärsitte varmasti pointin, vai kuinka"
Musiikillisesti Voima ja kunnia ammentaa samasta lähteestä kuin Brüssel Kaupallisen metallinen rock, varhaisen CMX:n taidekouluhardcore ja Radiopuhelimien äkkiväärä vaihtoehtorock. Edellislevyistä poiketen mukana on myös puhaltimia ja jousia, joiden takaa löytyy Se-yhtyeestä tuttu punkkari Yari Knuutinen.
Oman kumikamelimaisen lisänsä levylle tuovat myös 20-vuotias kissa Aune Mäki sekä vuoden 1961 rättisitikka 2CV Eldoraato.
Vaikka levyn kuuntelu on välillä yhtä piinaa, jokin sen tolkuttomuudessa jaksaa viehättää. Onhan se nimittäin hienoa, kun aikuinen mies kiskoo rekkaa vastamäkeen nännilävistyksillään. “ Mervi Vuorela, Helsingin Sanomat, 06/2010


- Voima ja kunnia on parhaimmillaan silloin kun tykitetään nopeasti ja vinosti. Periaatteessa Kumikamelin pitäisi kai olla valtaisa menestys maassa, jossa sekä Trio Niskalaukaus että YUP ovat pyörineet listojen kärkisijoilla.
(Ville Pirinen, Soundi 8/2010) 4/5

 
« Takaisin kataloogiin