Stupido Records

Capital Beat

ON THE MIDNIGHT WIRE
CD (TWIN 122, 2011)

1. Hold out your Hand
2. The Trophy
3. Criminal
4. Where is the Law?
5. Good Love
6. Fistful of Fire
7. Sweet Sweet
8. For the Birds
9. Drift Away
10. Is it You?
11. Cry for Me Jukebox

TWIN 122

THE CAPITAL BEAT julkaisee kakkosalbuminsa.

On The Midnight Wire kaupoissa 6.4.2011

Vuonna 2007 perustettu kahdeksanhenkinen The Capital Beat julkaisee toisen pitkäsoittonsa huhtikuussa 2011. Live-esiintymisistään paljon kehuja kahminut bändi sai syksyllä 2009 julkaistulla debyyttilevyllään A Greater Fire mahtavan vastaanoton. Levy keräsi musiikillisella ilotulituksellaan niin kriitikoiden kuin fanienkin kehut.

Bommitommin (Jukka Poika, Raappana) miksaamalla kakkosalbumilla The Capital Beat ottaa askeleen reggaempaan suuntaan, kappaleissa on uutta syvyyttä ja sovituksissa kuuluu ahkerasti keikkailevan bändin kasvu ja kehitys. Ska-junasta on kuoriutunut upea reggae/soul-kollektiivi.

Edelliseltä levyltä Salty Fish-kappale nousi radioiden soittolistoille ja monien huulille. Kappale sijoittui YleX:n ”Vuosituhannen biisi” äänestyksessä toiseksi.
On The Midnight Wire:llä hittipotentiaalia löytyy monesta biisistä ja mukaan on saatu vierailemaan myös monipuolinen kirjo arvostettuja muusikoita meiltä ja maailmalta.

Aiemminkin The Capital Beatin levyillä toustannut Puppa J pääsee oikeuksiinsa kakkosraidalla The Trophy. Fistful of Firellä kuullaan Father Metron, eli Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgrenin rappausta ja Sweet Sweet kappaletta tähdittää moninkertainen Grammy-voittaja Soweto Gospel Choir (ZA). Kuoro on aikaisemmin työskennellyt mm. U2:n ja Red Hot Chili Peppersin kanssa.

Lisäksi albumilla kuullaan mm. maailman arvostetuimpien perkussionistien joukkoon kuuluvaa Ismaila Sanea (SN), joka on ja soittanut mm. Youssou N´Dourin yhtyeessä. Myös rapin Suomen mestari CStar sekä burleskitaiteilija Gigi Praline ovat antaneet oman osuutensa levylle.
Uutta sävyä levylle tuovat myös haitarit, huilut ja jouset.

On the Midnight Wire-albumin kansikuvan on tehnyt brittitaiteilija Eight Bit, joka on aiemmin tehnyt töitä mm. Madnessille, Playstationille, Dieselille, Ben Shermanille ja Red Bullille.

 
« Takaisin kataloogiin