Stupido Records

NT's White Trash

MOURNING BECOMES ELECTRIC
CD (TWIN 123, 2011)

1. Rok You
2. You & Me
3. Lose Yourself
4. Whistle Jukebox
5. Control
6. Trap
7. Does Anybody Know Your Name?
8. Everybody
9. Kobain
10. Bottom Bed
11. Responsive

TWIN 123

”Vuonna 1998 Suomeen muuttanut brittiläissyntyinen Nick Triani ehti jo alkuperäisessä kotimaassaan tehdä nimeä popmuusikin saralla Supermodel-yhtyeineen ynnä häärätä musiikin parissa monessa roolissa. Suomessa suhde musiikkiin ei ole katkennut vaan mies on yhtä lailla ehtinyt sekä soitella bändeissä (kuten Treeball) että toimia niin tuottajana, levy-yhtiömogulina kuin radiotoimittajanakin. Jos nyt ei vielä yhtä legendaarinen hahmo suomalaisen popmusiikin parissa kuin Miettiset, Epet ja Otto Donnerit, niin kiitettävän paljon hyvää on Trianikin saanut aikaan. Legendaarisen Johanna Kustannuksen A&R-pestin päätyttyä Triani puuhaa nyt uutta levy-yhtiötä. Toinen tuore asia on muutaman vuoden toimineen NT´s White Trash -yhtyeen debyyttialbumi Mourning Becomes Electric.
NT´s White Trash on Treeballin tapaan monessa liemessä keitettyjen suomalaisten indienimien "super"bändi - mukana soittavat laulaja-kitaristi Trianin ohella Mummypowderin Janne Lehtinen, mm. Kauko Röyhkä -yhteyksistä tuttu Heikki Tikka sekä nuoremman polven indiemenestyjä, Kiki Paun Henrik Domingo. Tosin jo vuonna 2010 nauhotetulla debyyttilevyllä soittaa nähtävästi vain kolme ensimmäistä herraa.
Missä siis liikutaan" No ei se omena ole kovin kauas puusta pudonnut, vaikka White Trash onkin selkeästi suoraviivaisempaa ja reippaamman rosoista rockia kuin Treeball. Enemmän trion melodinen mutta säröärhäkkä kitarapop nostaa mielikuvia Mummypowderin kaltaiseen kevyehköön voimapoppiin. Biisit ovat toimivia, Trianin sopivan karheaa laulua kuuntelee mielellään osana säröhaaraista mutta popmelodisuudelle kumartavaa soittoa ja kokonaisilme on jotenkin kauhean sympaattinen. Musiikkiin on helppo sukeltaa, se virtaa hyvin ja koukkuakin löytyy.” Ilkka Valpasvuo, desibeli.net, 06/2011

”Vasta vajaan kahden vuoden ikäisessä NT’s White Trashissä Nick Triani antaa itselleen luvan irrotella Treeballia suorasukaisemmin. Levyllä soittokumppaneina ovat Mummypowderin ja Treeballin Janne Lehtinen ja ennen muuta Kauko Röyhkän kanssa kunnostautunut mestarirumpali Heikki Tikka.
Pitkän ajan kuluessa mutta silti vain kahdeksassa päivässä työstetty Mourning Becomes Electric on miellyttävän karhea ja konstailematon rocklevy. Vaikka albumin käynnistävän Rok Youn bluesrockinen poljento hieman hämääkin, niin otsikollaan biisi kertoo kiteytetysti, mistä NT’s White Trashissä on kyse. Luotisuoraan etenevä You & Me alleviivaa omalta osaltaan levyn rempseää olemusta.
NT’s White Trashin debyytti on spontaanin kuuloisesti biisejään roiskiva kokonaisuus, jollaisia on näihin saakka totuttu kuulemaan lähinnä Pixies-veteraani Black Francisin toimes” Pertti Ojala, Soundi, 05/2011


 
« Takaisin kataloogiin