Stupido Records

LUKE WHITTEN

RELIGIONS
CDS (promo) (STUPIDO 99, 2011)
 
COMES AND GOES
(TWIN 120, 2011)

1. Need Somebody
2. This feels an awful lot like love
3. Sun comes up
4. The man who can´t change his life
5. Can´t you se my crying
6. Me and my broken heart
7. Oh! Father i have sinned
8. Old muddy river
9. This road we´re on
10. Homebuddy
11. Longing
12. The world on my shoulder
13. Kolima
14. We are together again
15. Religions (They really worry me)

TWIN 120

”Olipa melkein vähällä mennä täydestä, nimittäin supioululaisen Timo Raution sivupersoona periamerikkalaisena lauluntekijänä nimeltä Luke Whitten. Tämä puoliksi rokkaava, akustispainotteinen meininki voisi olla peräisin jostain Oregonin perukoilta tai Baltimoren lähiöstä. Tai mistä hyvänsä, missä elää aikuisia miehiä, jotka tykkäävät ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan englanninkielisellä musiikilla.
On levyllä jotain aidostikin amerikkalaista. Kerri Powersin sopivasti karhea kantriääni nostaa This Feels An Awful Lot Like Loven albumin parhaimpien hetkien joukkoon. En kuulu Maija Vilkkumaan ilmaisun ihailijoihin, mutta REM-mukaelmassa Religions (They Really Worry Me) hän ei kuulosta ollenkaan takakireältä. Levyn päähenkilö on luotettava peruslaulaja, joka käsittelee elämän pieniä ja suuria perusasioita uskottavasti.
Taitavat soittajat tietävät, milloin helkytellään kevyesti ja milloin rutistetaan meluisa kitarasoolo.Comes And Goes -levy ei varsinaisesti häikäise miltään osin, mutta hyvältä se kuulostaa ja liikuttaakin hetkittäin.”
Pauli Kallio, Soundi, 03/2011


 
« Takaisin kataloogiin